Binnenkijken: een gerenoveerd winkelpand in Amsterdam-West | RTL Nieuws

2021-11-22 13:16:43 By : Ms. Villa Cheng

In Amsterdam-West hebben Roy en Elmer een voormalige winkel verbouwd tot een benedenwoning waar ze heerlijk wonen. Ze hebben het samen verbouwd en hun stijlen samengevoegd, met hun ultieme droomhuis als eindresultaat.

Bij de verbouwing van de voormalige winkel zijn muren gesloopt en opnieuw opgebouwd. Veel van het werk werd door de mannen zelf gedaan. Met de ideeën die van Roy kwamen en de uitvoering van Elmer vormden ze een goed team, met een prachtig droomhuis als eindresultaat. 

In de hal is er een enorm raam met een bijbehorende grote vensterbank. Om de ruimte een beetje te vullen, werden verhogingen gebruikt om dingen weer te geven.

De woonkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning, grenzend aan de tuin. Je kunt door de twee grote openslaande deuren naar buiten lopen en het is bijna alsof je binnen naar buiten haalt en andersom. Vooral in de zomer schuift de woonkamer gewoon naar buiten en kunnen de mannen genieten van het weer in de zon.

Om te zeggen dat de renovatie volledig zonder discussie is verlopen, is een beetje overdreven. Er was even twijfel over de koperen achterwand in de keuken. Roy vond deze te glimmend, maar Elmer kon door de glans heen kijken en pleitte ervoor. Het bord is nu prachtig geoxideerd en straalt op een andere manier uit in de keuken.

Een andere blikvanger in de keuken is het unieke werkblad. Door zijn organische vorm en het feit dat deze doorloopt langs de zijkanten van de keukenkasten ontstaat er een bijzondere uitstraling. 

Ze lieten de kastdeuren behandelen met een Japanse techniek. Het hout wordt verbrand en vervolgens ingewreven met gekookte lijnolie. Dit geeft een mooi effect en zorgt ervoor dat het verkoolde hout niet overgaat op je vingers. 

Om de deuren volledig in het interieur te laten opgaan, heeft Elmer ze van plafond tot vloer gemaakt. Zo hebben ze geen plinten of kozijnen, dit maakt het naar eigen zeggen het pronkstuk van het huis.

Wat je op het eerste gezicht misschien niet ziet, is dat er behoorlijk wat ruimte onder het bed verstopt zit. Onder het hoofdbord is een schoenenkast verstopt die vanuit de hal te bereiken is. Schoenen zie je dus niet snel rondslingeren in deze woning met zo'n slimme oplossing!

Aan de andere kant van de kamer is er nog een verrassing, de ensuite badkamer. Voor de verbouwing was de hele badkamer eigenlijk even groot als de douchecabine nu. Door de ruimte tussen de badkamer en slaapkamer toe te voegen, is het nu een luxe, open ruimte met een heerlijk hotelgevoel.

Iets wat de twee niet nog een keer wilden meemaken, was de was ophangen in de slaapkamer. Voorheen werden de shirts eerst geteld voordat ze de machine in gingen, anders was er niet genoeg ruimte. Er is nu een handige wasruimte gecreëerd waar je kunt wassen en drogen.

Bijna dagelijks beseffen Roy en Elmer hoe blij ze zijn met alles wat ze hebben bereikt. Zeker op een mooie dag, als de deuren open kunnen, kijken ze om zich heen en denken ze: "Dat hebben we mooi gemaakt!"

Altijd weten wat er aan de hand is? Download de gratis RTL Nieuws app en blijf op de hoogte.